Počin roku

Skrze tento formulář můžete průběžně, kdykoliv během roku nebo po jeho skočení do zhruba břena navrhnout počin roku. Mělo by jít o událost či aktivitu, která v uplynulém roce přispěla ke zlepšení povědomí o LGBT+ lidech, pomohla dobrému jménu komunit, nebo zlepšila život LGBT+ lidem. Nemusí být svým rozsahem celorepubliková, ale musí být významná. Z veřejných návrhů vybere výbor cen pětici nominovaných a vítězný počin.

Za rok 2019 byl např. nominován Ostravský Pride. Vítěznými nebo nominovanými počiny byly v minulosti i knihy, workshopy, výzkumné studie nebo diskuse.

Mediální cena

Na mediální cenu za konkrétní můžete skrze tento formulář navrhnout svého kandidáta či kandidátku, ať už jde o osobu, organizaci, nebo mediální produkt. Hlavním kritériem je, že musí jít o LGBTI+ lidem a životům citlivé a inovativní vyobrazení, nebo mající významný dopad na veřejnost. Navrhovat můžete průběžně během roku, nebo i zpětně, a to zhruba do března roku následujícího. Z veřených návrhů vybere výbor cen pětici nomivovaných.

Za rok 2020 byli např. nominováni: novinář Filip Titlbach za podcast Deníku N, dramaturgie pořadu Queer TV, neotřelý podcast Kydy nebo novinářka Andrea Ulagová z Blesk.cz za reportáže o stejnopohlavních partnerstvích. 

Celoživotní přínos

Cenu za celoživotní přínos vybírá kolegium PROUDu a Sdružení pro queer paměť (SPQP), které je složeno z žijících dosavadních držitelů a držitelek ceny bePROUD za celoživotní přínos a Poklony ColourPlanet, na niž ceny bePROUD navazují.

Všechny vítěze a vítězky i s krátkým medailonkem, nebo složení kolegia naleznete na této podstránce

Děkujeme všem výtězům a vítězkám za jejich přínos rozvoji české LGBTQ+ komunity, děkujeme, že můžeme dnes žít v společnosti, která je poměrně přátelská LGBTQ+ lidem.

Partneři/partnerky aktuálního ročníku

Image
Image
Image
Free Joomla template by Ltheme